• Gezondheid in balans

  Obstipatie

  Binnen de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) spreken we van obstipatie wanneer je minder dan 1x per dag, of om de dag ontlasting hebt. Dus wanneer je minder dan 3x per week ontlasting hebt. Een normale ontlasting is regelmatig en de ontlasting is gevormd. Het ontlasten gaat makkelijk en zonder brandend- of oncomfortabel gevoel. De ontlasting is bruin, zacht maar heeft vorm en behoudt zijn vorm.  Heeft obstipatie bij iedereen dezelfde oorzaak? Nee zeker niet, de obstipatie kan veel verschillende oorzaken hebben en om die te achterhalen is het van belang dat er gelet wordt op vorm, kleur, geur, consistentie, frequentie en tijd van de ontlasting, gevoel tijdens de ontlasting, eventueel…

 • Leefstijladvies

  Wat we (w)eten

  Wat we (w)eten. Eten we altijd zo gezond als dat we denken?  Vroeger dacht ik altijd dat ik heel gezond bezig was, ik at veel fruit, yoghurt, salade en s'avonds at ik netjes mijn portie groente. Waarom was ik dan toch zo vermoeid, had ik dagelijks buikpijn en had ik het over het algemeen  koud? En waarom had ik constant het gevoel dat ik iets moest eten om energie te krijgen.

 • Gezondheid in balans

  ‘iBalance’ een nieuwe naam

  Ik had een nieuwe naam nodig voor mijn praktijk dat was zeker. De naam massagepraktijk voldeed niet meer aan wat ik te bieden had. Natuurlijk geef ik nog de Tuina- en sportmassages maar inmiddels ben ik ook als Herbalist aan het werk. Hoe kon ik die verschillende therapieën nu aan elkaar koppelen in een naam? Het lukte me niet zo snel iets te bedenken totdat we afgelopen zomer in Split in de wachtkamer van een tandarts belandden (dit is een heel ander  verhaal maar er was een ontsteking ontstaan na het trekken van een kies). En ineens wist ik het. Misschien was het door de opluchting die je voelt wanneer…

 • Leefstijladvies

  Kippensoep; een boost voor je energie

  Kun je wel een beetje extra energie gebruiken? En heb je misschien last gehad van de kou buiten? Vers gemaakte kippensoep is heel voedend, verwarmend en heerlijk wanneer je je niet helemaal fit voelt en je wel een beetje extra energie kunt gebruiken. zet een grote pan water op neem een biologische kippenbil, breek het bot met een groot mes zodat je van het merg bouillon kan trekken. Vooral het merg is erg voedend.  stuk verse gember geschild en in stukken gesneden 2 laurierbladen 6 kruidnagels 4 jeneverbessen gedroogde gember zout evt. nog kruiden naar eigen smaak of voorkeur (tijm, rosemarijn, knoflook) laat deze bouillon een paar uur trekken haal met…

 • Uncategorized

  Wanneer je het altijd KOUD hebt. En wat je eraan kunt doen?

  Wanneer je het altijd KOUD hebt. En wat je eraan kunt doen? Ga je zelf verwarmen! Klinkt logisch en toch is dat soms best lastig. Hoezo dan? Omdat het niet altijd is zoals je denkt dat het is. Je denkt dat je je lichaam aan het verwarmen bent maar ondertussen ben je het juist aan het koelen. Ben je benieuwd hoe dat zit? Ik geef vaak het voorbeeld in mijn praktijk van de hete peper in de vriezer. De peper blijft heet ook al is deze bevroren, dus het betekend niet dat wanneer je iets koud maakt dat het van energie veranderd. Natuurlijk is de peper wel bevroren, alleen de…

 • Hooikoorts

  Hooikoorts en medical tape behandeling

  HOOIKOORTS MEDICAL TAPE BEHANDELING Uniek is de behandeling met Medical Tape waardoor je hooikoortsklachten zonder medicatie al na 1 behandeling drastisch zijn verminderd of zelfs helemaal weg zijn. Medical Tape wordt ook wel Sport tape genoemd. Na een korte anamnese over je klachten, behandel ik je 10 dagen met deze tape. Deze tape methode werkt ook bij astmatische klachten, inspanningsastma en COPD. “Ik kan beter meedoen met de gymlessen op school, ik heb meer energie”. Marieke R. “Ik ben op controle geweest bij de longarts en ik heb haar verteld dat je mij met een tape had behandeld en dat ik daar veel baat bij heb gehad. De arts kon…

 • Gezondheid in balans

  Migraine

  Hevige migraine aanvallen.  Je moet je door de migraine vaak ziek melden op je werk of je zegt afspraken met vrienden af omdat je een aanval voelt opkomen. De onbalans herstellen die de oorzaak is voor deze migraine herstellen zodat je je weer fit genoeg voelt om dingen aan te pakken en mee te doen.

 • Gezondheid in balans

  Ik sta doodmoe op. Ik weet soms niet hoe ik de dag moet doorkomen.

  Ik sta doodmoe op, en ik heb het idee dat ik geen oog heb dicht gedaan. Ik weet soms niet hoe ik de dag moet doorkomen. Ik kan niks van de kinderen verdragen, ik ben zo snel geïrriteerd en ik weet niet hoe het komt. Wanneer je erop vertrouwd dat we samen kunnen werken, zie ik je graag in mijn praktijk. Afhankelijk van de diagnose kan ik de Chinese Kruiden combineren met andere geneeswijzen zoals Tuina massage en of Cupping (vanaf december 2018).