Gezondheid in balans

‘iBalance’ een nieuwe naam

Ik had een nieuwe naam nodig voor mijn praktijk dat was zeker. De naam massagepraktijk voldeed niet meer aan wat ik te bieden had. Natuurlijk geef ik nog de Tuina- en sportmassages maar inmiddels ben ik ook als Herbalist aan het werk. Hoe kon ik die verschillende therapieën nu aan elkaar koppelen in een naam?

Het lukte me niet zo snel iets te bedenken totdat we afgelopen zomer in Split in de wachtkamer van een tandarts belandden (dit is een heel ander  verhaal maar er was een ontsteking ontstaan na het trekken van een kies). En ineens wist ik het. Misschien was het door de opluchting die je voelt wanneer je een tandartskamer mag verlaten, ik wist het zeker; ‘iBalance’ werd mijn nieuwe praktijknaam.

Chronische blaasontsteking

Ik geef een voorbeeld van een chronische blaasontsteking. Wanneer je een blaasontsteking hebt, krijg je van de huisarts mogelijk een antibiotica kuur die inderdaad je blaasontsteking verhelpt en dat is zeer prettig. Maar wanneer de blaasontsteking steeds blijft terugkomen zodat je bijna continue met een blaasontsteking loopt dan ontstaat er een probleem.

Wat doe ik dan met kruiden zou je denken. Die blaasontsteking heeft te maken met zoals we dat in de Chinese geneeskunde noemen een damphitte, de plas is brandend, de urine donker enz. door antibiotica te nemen wordt de hitte, de ontsteking weggenomen maar de damp blijft zitten. De vele kuren antibiotica verzwakken je spijsvertering waardoor er juist nog meer damp ontstaat. Het is dus een kwestie van tijd voordat er weer een damphitte ontstaat die een blaasontsteking veroorzaakt.

Met Chinese kruiden kan ik iets aan de oorzaak doen, waardoor de ontsteking niet kan ontstaan en zowel de klacht en de oorzaak op te lossen. Natuurlijk is er ook een verandering van levensstijl nodig om deze dampvorming te voorkomen. Je krijgt van mij ook deze levensstijl adviezen. 

Wanneer je het gevoel hebt dat het belangrijk is dat er eens op een andere manier naar je klachten wordt gekeken. Een visie volgens de Chinese geneeskunde die al duizenden jaren effectief is gebleken dan kun je bij mij terecht. Ik kan je helpen als het je zelf niet meer lukt je balans te herstellen.

Je lichaam is continu in beweging en in verandering. Dat de balans hierin belangrijk is weten we inmiddels. Rust en beweging, ontspanning en werk, yin en yang. Daarbij is het ook belangrijk dat je emoties in balans zijn en dat je je goed voelt, goed slaapt en uitrust zodat je opgeladen bent voor een nieuwe dag. ‘iBalance’

http://www.ibalance.me/kruiden-2/contact-formulier/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *